Když hrajeme svoji hru, nemůžeme prohrát

11.10.2009 01:22

Krátký rozhovor s Tomášem Handlířem, smečařem kadtského týmu bojujícího v 1. juniorské lize, vznikl krátce po vítězství družstva v České Třebové

Čekali hráči dvě vítězství proti lídru soutěže?

Ne čekal jsem jednu, ale když jsme tak bravurně vyhráli ten první zapas tak jsem byl o druhém vítězství přesvědčen.

Šli jste do utkání s nějakou konkrétní taktikou?

Předvést naši hru. Bránit a tlačit na servisu, což se nám v první setu vůbec nepodařilo, ale potom jsme se chytli a začali hrát naši osvědčenou hru a Třebová na ni musela přistoupit.

Zmínil jsi první utkání. To rozhodl až tiebreak, ve kterém jste prohrávali 3:7 ...?

 No tiebreak byl jak na houpačce, bylo to nervy drásající ukončení prvního zápasu ovsem my jsme se v úplném závěru vyvarovali všech chyb a hráli jsme na 110%.

Za Třebovou nastupuje reprezentant chládek. Bylo těžké proti němu hrát?

Na začátku byl Chládek nerozehraný a hrál jen svůj osvědčený úder a to do diagonály, později se rozehrál a bylo těžké ho ubránit hlavně z pipu a z hlavního kuku, kde útočil jak diagonálně, tak po lajně.

Kdyby jsi mohl vyzdvihnout jednu činnost vašeho týmu a také jednoho hráče, který se dnes zasloužil o vítězství, koho a co by jsi jmenoval?

Tak činnost by byla blokování. Jednoznačně jsme Třebovou blokařsky předčili. Když bylo potřeba, tak jsme buď nekompromisně zablokovali nebo alespoň nadrazili a byli jsme schopni ten daný balón uhrát ve svůj prospěch. Vyzdvihl bych práci obou blokařů, kteří dnes předváděli neuvěřitelné věci při obraně nad sítí, konkrétně Zajíček a Fiala, ti byli jak blokařsky, tak útočné velkou podporou našeho týmu.

Pozornost týmu se již určitě upíná na domácí souboj s Krumlovem.  Jaká jsou očekávání?

Tak samozřejmě všichni chceme vyhrát. Jedinou věc kterou nesmíme udělat je, abychom si neřekli, že jsme porazili první celek naši tabulky a teď už všechno půjde samo. Musíme hrát s Krumlovem tak dobře, jak s Třebovou a v žádném případě nesmíme soupeře podcenit a chtít, aby se to vyhrálo samo. Myslím si, že pokud budeme hrát svoji hru, nemůžeme prohrát.

O hře se zmiňuješ již poněkolikáté. Jak by si ji tedy popsal?

Tak naši prioritou je obrana. Máme výborný servis a blok v hlavním kuku je také excelentní. Výškově jsme malý tým, proto naší silnou stránkou je hra v poli a vybíráni. Proto, když se někdy ne příliš daří v útoku, tak zabereme v poli a soupeř také není neomylný a zkazí. Když bych to měl shrnout, tak naše hra je založena na precizní obraně, která se ukázala proti Třebové jako velmi účinná.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.