Kadeti stupají první ligou, Litomyšl je nezastavila

25.10.2009 16:28

Litomyšl vs. Volejbal Brno 0:3 (-18,-14,-19)

Sestava: Hruška, Handlíř, Fiala, Boháč, Paul, Zajíček, libero Musil střídali: Grepl

Směr sever i s uzdraveným Standou Musilem, se kadeti vydali v rámci jedenáctého kola první juniorské ligy. V Litomyšli je přivítala pěkná, veliká hala a přátelské atmosféra. Soupeř v úvodu překvapil razantním rozcvičením na síti a nic nenasvědčovalo jeho dosavadnímu postavení v tabulce skupiny „B“, kde se krčí se třemi vítězstvími na chvostu, respektive osmém místě.

Po krátkém oťukávání se volejbalisté Brna brzy ujali vedení, konkrétně při servisu Marka Fialy a do konce sady již neřešili jediný vážný problém. Na druhé smeči se tentokrát v prvním utkání prezentoval Paul, jeho přínos byl ale opět zejména v poli a na přihrávce. Soupeři se pouze ve třech případech podařilo ubránit vlastní servis, útok Brna byl přesvědčivý, a pokud tým nebodoval prvním pokusem, družstvo rozehry trpělivě uhrálo obranou nebo dalšími útoky. Hráči Litomyšle měli veliké problémy na přihrávce, ať už se jednalo o skákaný smečovaný servis nebo o taktické plachty a tak téměř vždy útočili na připravenou obranu. Ta sice dnes zejména v hlavním kůlu nefungovala jako v jiných utkáních, přesto dlouhodobé komplikace nevznikaly.

Druhý set byl ještě snazší než první, přesto že do druhé sady v dresu Litomyšle střídal obrovitý Vomočil. Jeho zranění mu však asi nedovolilo hrát na sto procent, týmu nijak výrazně nepomohl a do dalších setů již nezasáhl. Vážnější komplikací pro hráče Brna bylo pouze krvácení Musila z nosu, s jeho absencí si však hráči poradili bez problémů a tak do rozjeté sady mohl nastoupit také Martin Grepl. Připsal si několik bodíků a své působení na hřišti protáhl až do konce zápasu.

V třetí sadě Brno vedlo bez potíží již 10:4, poté se tempo hry zpomalilo. Litomyšl se navíc osmělila v útoku a zaznamenala šňůru ztrátovaných rozeher. Díky tomu také malinko zkorigovala skóre na závěrečných 25:18 ve prospěch hostů.

Litomyšl vs. Volejbal Brno 0:3 (-19,-13,-19)

Sestava: Hruška, Handlíř, Fiala, Boháč, Vičar, Zajíček, libero Musil střídali: Grepl, Paul

Do druhého utkání od úvodu naskočil na post smečaře Petr Vičar a zejména v útoku se mu velice dařilo. Příležitost opět dostali všichni hráči, od druhého setu hrál Grepl a ve třetím nastoupil také Paul, když si post univerzála vyzkoušel Handlíř. Na stavu utkání se střídání výjma třetí sady nijak negativně neprojevily. Brno dobře útočilo i servírovalo, soupeř jen místy prokázal výbornou schopnost plnit povely trenérů a kousal na bloku.

Třetí sada sice naznačovala snadný průběh, domácí ovšem v její půlce dokázali vyrovnat a dokonce se dostat do vedení. Napínavý konec se ale nekonal. Naši kadeti zatlačili na podání, ubránili několik situací a soupeři v podstatě nedovolili prodloužit dobu utkání. To skončilo po rovných šedesáti minutách opět 3:0 ve prospěch našich hráčů, když poslední bod esem zařídil Ráďa Hruška.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.