Kadeti si připsali první domácí vítězství

03.10.2009 20:56

 

V rámci pátého a šestého kola první juniorské ligy zavítal do moravské metropole tým z Rychnova nad Kněžnou. Rychnov dokázal v minulém kole podobně jako Brno zvítězit dvakrát 3:0 a to nad týmem z Litomyšle. Jeho bilance tak byla před utkáním dvě vítězství a dvě porážky.

Volejbal Brno vs. Rychnov nad Kněžnou 3:0 (21, 14, 10) Sestava Brna: Hruška, Handlíř, Fiala, Boháč, Paul, Zajíček, libero Musil, střídal: Vičar

Diváci, kteří navštívili první dopolední utkání, zakusili zejména v první sadě komorní atmosféru a volejbal, z jehož průměru vyčníval pouze domácí servis, který byl jazýčkem na vahách výsledku první sady. Teprve druhý set přinesl lepší soustředěnost domácích a zvýšení výkonu. Tentokrát byl i výkon hlavních tahounů týmu, Handlíře a Boháče  silně rozporuplný. Zatímco se Handlíř postupně prokousal ke své obvyklé hře, Boháč se trápil po celý zápas, silně si pošramotil dlouhodobé statistiky a nakonec musel být střídán za jediného náhradníka Vičara. Domácí útok zůstal dlouho za očekáváním, lepší chvilky si vybral pouze Paul (8 bodů ze 13 pokusů) a Tom Handlíř (10 z 21). Pouze již zmíněný servis byl stabilní a v utkání dominoval. Handlíř zaznamenal šest přímých bodů, Fiala tři, Hruška a Boháč po dvou přímých bodech. V Obraně výborně pracoval Radim Hruška, který blokem vypomáhal na středu i v kůlu a zaznamenal šest bodů, navíc i zrychlil hru střelenou nahrávkou a usnadňoval smečařům útočné pozice. Slabší soupeř byl úspěšný zejména v postaveních, kdy na středu sítě figuroval kapitán Kotyza. Ten si připsal řadu úspěšných bloků a několik bodů útokem. Tým Rychnova se nakonec nedokázal přizpůsobit domácímu tempu a v setech postupně odpadal. Zatím co ten první dovedl až do koncovky, ve druhém již nepřešel přes čtrnáctku a ve třetím odcházel dokonce s desítkou. Volejbal Brno vyhrál jasně 3:0.

Volejbal Brno vs. Rychnov nad Kněžnou 3:0 (25,23,13) Sestava Brna: Hruška, Paul, Zajíček, Handlíř, Vičar, Fiala libero Musil, střídali: Boháč, Masař

Druhé utkání bylo od začátku vyrovnanější. Na smeči se tentokrát představili oba konkurenti - Vičar a Paul. Oba dva se rovnoměrně podělili o přihrávku, jejich úspěšnost však byla poměrně malá, jejich práci však výborně doplňoval Standa Musil na liberu, který na rozdíl od prvního zápasu zapojil do hry více pohybu a na přihrávce si zapsal 77% za 14 výborných přihrávek. Jestli že útok byl v prvním zápase průměrný, ve druhém byl tragický. Paul nebodoval ani jednou a do třetího setu již ani nenastoupil pro bolest ve stehně, Vičar bodoval třikrát a to ze třinácti pokusů. Útočně se tak dařilo pouze Handlířovi (10/21), čtyři body připsal Fiala, dva Zajíček. Ale ani tato špatná bilance soupeře k vítězství nepřivedla. Ten sice cítil reálnou šanci a bojoval, koncovky však v prvním a ni druhém setu nezvládl a odešel znovu poražen 3:0. Třetí set byl již spíše dohrávací, v domácím týmu se na několik míčů na postu smečaře objevil i nahrávač Hruška. Ve druhé sadě si domácí vyzkoušeli možné dvoj střídání nahrávačů a univerzálů, vzestup výkonu však taktický tah nepřinesl. Zapomenout se nesmí na servis. Z něj hráči zaznamenali dvanáct bodů, nejlépe se vedlo Márovi Fialovi (3).

Kadeti příští sobotu odjíždí na horkou půdu lídra soutěže a to do České Třebové, kterou vede reprezentační trenér Vašina. Česká Třebová nejen, že v soutěži neztratila zápas, ale dokonce ani set a to již odehrála osm utkání.

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.