Kadeti porazili Chotěboř a už jsou druzí.

09.11.2009 22:10

Volejbal Brno vs. Chotěboř 3:0 (10,15,14)

Základní sestava: Hruška, Handlíř, Grepl, Boháč, Paul, Zajíček, střídal: Fiala

Po dvoutýdenní pauze, zaviněné prvním kolem extraligy kadetů, pokračoval první juniorská liga. Na domácí palubovku, tedy do tělocvičny sportovního gymnázia, zavítal poslední tým z tabulky, Chotěboř.

Přesto, že domácí nastoupili bez libera Musila, který onemocněl, bylo od začátku jasné, kdo bude mít v utkání na vrh. O přihrávku se mimo smečařů postaral univerzál Boháč a blokaři Fiala a  Zajíček.  Hře nebylo v zásadě co vytknout,  pouze chyběla větší motivace a zápal, bojovnost korespondovala s výkony soupeře. První utkání skončilo chvíli po jedenácté, poměrně jasným vítězstvím domácích 3:0. Nejvíce bodů útokem si připsal Boháč (7b, 58%) a Handlíř (6b, 60%). Družstvo si připsalo 5 bodů servisem a dalších 8 blokem)

Volejbal Brno vs. Chotěboř 3:0 (9,21,23)

Základní sestava: Hruška, Handlíř, Grepl, Boháč, Vičar, Zajíček, střídal: Fiala, Ječmen, Paul

Zatím co první utkání proběhlo v klidu a rychlém tempu, to druhé přineslo v závěru nečekané drama. Do prvního setu nastoupil smečař Vičar na místo Paula, ve druhém došlo pouze k tradičnímu točení blokařů. Třetí set dostal možnost poprvé okusit dorostenecký volejbal Ječmen, ovšem i  společně s ním družstvo v úvodu neuvěřitelně zaspalo, vyrobilo nepředstavitelné množství chyb a rázem prohrávalo o několik bodů. Za stavu 6:10 musel být vystřídán VIčar, který neunesl zodpovědnost prvního smečaře a prakticky v žádné činnosti nebyl platný. Jeho místo zastoupil Paul, který pomohl přihrávce, ale na útoku také vyrobil několik chyb. Za stavu 7:15 musel být vystřídán Ječmen, na jeho místo se vrátil Handlíř, který do týmu vrátil tradičně klid a jistotu.  Skóre přesto narostlo na 17:7 ve prospěch soupeře z Vysočiny. Teprve poté začali domácí ohromně dotahovat, první šňůru na podání zajistil Ráďa Hruška, po něm byl ještě více úspěšný Michal Paul, který korigoval stav na 18:21.  Ani Grepl svůj servis nepokazil a Brno posunul do vedení 23:22. Poté se oba týmy přetahovaly o body, domácí si však ten poslední pohlídali a vyhráli 25:23.

Tento set nejen poukázal na slabiny Brna, ale byl také přínosný pro střídající hráče, kteří museli prokázat obrovské nasazení a soustředěnost.  Jejich úkolem bylo získat  18 bodů a maximálně 8 ztratit. V celém utkání se v útoku nejvíce dařilo Handlířovi (8 bodů, 53%) a Zajíčkovi (6b, 66%). Tým bodoval 11x na bloku a 9x na servisu, zejména zásluhou Hrušky (4 přímé body) o ostatní body se chybami zasloužil především soupeř.

Zpět

Anketa

Oznámkuj článek jako ve škole

1 (9) 53%

2 (2) 12%

3 (2) 12%

4 (2) 12%

5 (2) 12%

Celkový počet hlasů: 17

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.