Kadeti oslavili první dvě výhry

30.09.2009 16:49

 

Kadeti nevstoupili do nové sezóny šťastně, za to ale s nadějí a potenciálem. V domácím dvoj-utkání proti Bíle Třemešné selhali dvakrát v tie-breaku. Ten první rozhodla již bodová šňůra soupeře v úvodu (O:4), druhý pak několik chybných útoků po změně stran, která proběhla za stavu 7:8.

Sestava 1. zápasu: Hruška, Handlíř, Fiala, Boháč, Vičar, Zajíček, libero Musil, střídal: Masař

Chuť si naopak spravili o víkend později na výletě až v Českých Budějovicích. Zde narazili na mladého soupeře, který sice v každém setu vzdoroval, ovšem šanci na zisk k setu po celé dvě utkání téměř nedostal. Výjimkou byl zcela poslední set, do kterého nastoupila lavička brněnského týmu.

První utkání obstarala základní sestava: nahrávač Hruška, smečaři Handlíř a Vičar, univerzál Boháč a blokaři Fiala a Zajíček. Post libera tradičně obstaral Standa Musil.

Úvodní selhání přihrávky několikrát s bravurou obhospodařil Ondra Boháč a brněnští volejbalisté se ujali vedení. Od úvodu fungoval zejména útok po přihrávce a obrana na síti při vlastním servisu. Tým Budějovic byl navíc mladý a mnohdy si nepočínal zkušeně a chyboval. Přesto za zmínku stál výkon smečaře Plachého, který se prezentoval řadou tvrdých útoků a šikovného univerzála Šulisty.

Základní sestava se během prvního utkání v podstatě nezměnila, pouze v závěrečném setu po oddechovém čase nahradil na nahrávce Hrušku Masař, po sérii chyb celého týmu však koncovku opět dohrál Hruška. Přesto, že všechny sety skončily malým rozdílem, Brňané měli celé utkání pod kontrolou a zvítězili 3:0.

 Sestava 2. zápasu: Hruška, Handlíř, Fiala, Boháč, Paul, Zajíček, libero Musil, střídal: Masař, Vičar, Grepl

DO druhého utkání nastoupil od úvodu na místo smečaře Vičara Michal Paul, který pomohl zejména na přihrávce. První set korespondoval s prvním utkáním a tak do druhé sady mohla nastoupit proměněná sestava. Na nahrávku vystřídal Masař a na blok na místo Fialy Grepl. Ten se prezentoval dobrou obrannou hrou na síti. Masařovi vycházela zejména kombinační hra s blokařem zajíčkem, který si z utkání odnesl 7 bodů a sto procentní úspěšnost. Naopak hra z kůlu vázla a musela ji nahradit dobrá obrana a hra v poli. Výkon Brňanů měl klesající tendenci a třetímu setu dominoval kadetský tým z Budějovic, který si zajistil pohodlné vedení do koncovky 24:20. Volejbalistům Brna však vyšlo dvoj-střídání, kdy do zadních pozic nahradil Handlíř Boháče a Grepla vystřídal Fiala. Brno v koncovce podalo heroický výkon a Jihočechy notně znervóznilo. Ti pak nakupili několik chyb v obraně, závěr obstaral dvěma bloky Vičar. Brno zvládlo koncovku a vyhrálo 26:24, celý zápas pak opět 3:0.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.