Kadeti jsou po první půli první!

22.11.2009 20:00

Brněnští dorostenci se prosadili proti dalšímu silnému soupeři, tentokráte porazili východočeskou Choceň.  První, těžké utkání rozhodl až tie-break, do druhého se již soupeř nenamotivoval a hladce prohrál ve třech setech.

 VK Choceň vs. Volejbal Brno 2:3 (-12,24,23,-17,-6)

Základní sestava: Hruška, Handlíř, Fiala, Boháč, Paul, Zajíček, libero Musil

Úvodní sada jako z říše snů, rychlý nástup a poté řada výborných servisů Michala Paula. Jen díky technickým oddechovým časům se set natáhl na 20 minut. Domácí byli úvodem patrně zaskočeni, Marek Fiala si ihned připsal čtyři body blokem, ve stejné činnosti uspěl také Handlíř a Zajíček.  Choceň však zbraně nesložila a naopak to byla právě ona, kdo vlétl do druhé sady. Nahrávač Šrajer první bod zajistil esem, další dva opět výborným servisem a úspěšnou obranou.  Choceň o své vedení přišla za stavu 10:9, kdy na podání opět zaúřadoval Michal Paul. Jenom že také Šrajer potvrdil, že servis umí a ze stavu 10:11 korigoval na 16:11 pro Choceň. Přesto že nahrávače Chocně zastavil technický time out, jeho následovník, kapitán Adamec opět na servisu bodoval a poslal Choceň do luxusního trháku 20:14. V tu Chvíli nedala Choceň jediný svůj bod zadarmo, skvěle bránila v poli a zejména Boháče donutila mnohokrát k nouzovým řešením, ze kterého pramenily také čtyři chyby. Za stavu 20:24 přišel na servis opět Paul a čtyřmi riskovanými bombami zajistil remízu 24:24. Poté však šel soupeř opět do vedení, které mu po smeči Handlíře do saka stačilo k vítězství 26:24 a srovnání na 1:1. Třetí set korespondoval s předchozím. Po vyrovnaném úvodu to bylo Brno, které šlo poprvé výrazněji do vedení 10:7. O svůj náskok však v zápětí přišlo třemi zbytečnými chybami v útoku a hra se opět vyrovnala. Brno šlo do koncovky přesto šťastnější, když vedlo ještě 21:19. Soupeří se ale povedlo několikrát skvěle ubránit a ze stavu 22:23 otočil na konečných 25:23. Choceň se ujala vedení v zápase 2:1.

Naši hráči však zbraně nesložili. Nejen, že se vyvarovali chybám na přihrávce, ale také lépe distribuovali nahrávky na útok, Ondřej si v důležitých pasážích připsal 6 bodů a výrazně se postaral o převahu v celé sadě. Povzbuzující byl také obětavý zákrok Máry Fialy, při kterém musel sesunout své ohromné tělo k podlaze. Dalším důležitým počinem bylo vymazání univerzála Vaňka, o kterého se postaral blokař Zajíček třemi bloky. Vaněk musel být poté vystřídán, vrátil se až na tiebreak, ve kterém si mimo jednoho dobrého útoku připsal pouze řadu chyb a výrazně se podepsal pod nešťastný konec domácích v utkání. Čtvrtou sadu skvěle utrhl servisem Tom Handlíř, který si v utkání plnil více taktických pokynů než útočných. Nejdříve otočil skóre z 1:3 na 10:3, poté sám dopodával  koncovku na 25:17. Diváci, kteří se zúčastnili v hojném počtu a po celé utkání byli v útulné hale hlasitě slyšet, se mohli těšit na tiebreak.

Jenomže ten vůbec nezačal dle jejich představ. Vlastně se radoval pouze jediný „brněnský“ fanoušek a to pan Musil. Výše zmíněný nahrávač Šrajer pokazil svůj úvodní servis a naopak Radim Hruška naprosto skvěle odservíroval na 6:0. Tento luxus brněnští hráči neprohýřili. Naopak těžili z momentální neschopnosti domácích jakkoliv bodovat a po několika vyrovnaných výměnách Zajíček dopodával ze stavu 10:6 na konečných 15:6.  

Brno porazilo významného rivala ze skupiny 3:2 na jeho palubovce a skvěle se namotivovalo na druhé nedělní utkání.

VK Choceň vs. Volejbal Brno 0:3 (-16. -13. -12)

Základní sestava: Hruška, Handlíř, Fiala, Boháč, Paul, Zajíček, libero Musil, střídali Grepl, Vičar

Druhé utkání soupeř překvapivě předem vzdal. Trenér vystřídal některé hráče, nasazení celého týmu Chocně však bylo ve srovnání s prvním utkáním poloviční. Brno nastoupilo v totožné sestavě a díky standardnímu výkonu Choceň jasně přehrálo. Více jak obrana dominoval útok, na nedostatek nahrávek si určitě nemohl stěžovat Zajíček, který si připsal devět bodů z jedenácti pokusů, navíc zaznamenal pět bloků. Hojně bodoval také Ondra Boháč (9 bodů útokem, 1 servisem, 1 blokem) a Handlíř (7+1+0).  V samotném závěru byli odměněni Grepl a Vičar za pomoc hráčům z lavičky a sami dohráli utkání. Na palubovku se tak bohužel nedostal pouze Ječmen, který musel být připraven pro případ zranění některého hráče.

Komentář trenérů:

Švec (Choceň): Naši hráči hráli po nemocech, jen málo trénovali. Nejméně zahrál univerzál Vaněk, kterému se dařilo snad jen na 10%. Navíc nám chybělo libero, nahradil ho teprve žák. S výkonem nejsme spokojeni.

Nezhoda (Brno):  V sobotu jsme měli dvoufázový trénink, kdo měl přijít, přišel. Hráči se nerozjeli po republice do svých domovů, ale zůstali. První náznak toho, že budeme chtít za každou cenu vyhrát. A dnes vyhrál kolektiv, vyhrála taktika, pracovitost a morálka v plnění právě taktických pokynů. První set byl luxusní, naopak druhý a třetí přinesl chyby, které nás okamžitě potrestaly. A udělal je každý. I to je daň za náš věk, vždyť čtyři hráči ze sedmi jsou první rok kadeti. Navíc z nás nešel takový strach jako v úvodu. Ve čtvrté sadě jsme hru správně opravili. Útok přenesli na handu, v určitých postaveních upravili přidávačskou formaci, dokonale jsme odrovnali blokem choceňského univerzála, což považuji za základ úspěchu, a výborně takticky servírovali. Právě na podání a přihrávce na sebe vzal velikou zodpovědnost Tom Handlíř, však na to má již spoustu zkušeností. Že bude druhý zápas tak jednoduchý jsem nečekal, ale aspoň jsme ušetřili nějaké ty síly na Třemešnou. Však ji máme co vracet. Choceň naši připravenost skvěle prověřila, myslím, že to bylo utkání podzimu. Teď zrelaxujem a v sobotu se musíme znovu prodat. Proti extrémně vyhecovanému soupeři to budou nesmírně důležitá, těžká utkání. Na závěr ještě musím zmínit opět nenápadný, o to cennější výkon Standy na liberu a atmosféru v Chocni, která byla sice bojovná, ale nijak zvlášť vyhrocená a příjemná. Pro tyto chvíle se sportuje.

Statistiky

Tabulka

Zpět

Anketa

Oznámkuj článek jako ve škole!

1 (10) 53%

2 (2) 11%

3 (2) 11%

4 (2) 11%

5 (3) 16%

Celkový počet hlasů: 19

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.