Kadeti dobyli Českou Třebovou

11.10.2009 00:11

Česká Třebová vs. Volejabal Brno 2:3 (19,-10,-18,14,-13)

Sestava: Hruška, Handlíř, Fiala, Boháč, Paul, Zajíček, libero Musil, střídal Vičar

Čtvrtý víkend se kadeti vypravili vlakem do České Třebové.  Na půdě horkého favorita, který v osmi utkáních neztratil  ani set, si hráči věřili v zisk jednoho vítězství. Otočený tiebreak v prvním utkání však dodal sílu do zápasu druhého, ve kterém již Brněnští dominovali.

Přesto byl vstup do prvního utkání téměř tragický. Sice se na výkonech hráčů možná lehce odrazila ranní cesta zpožděným vlakem Euro City, prochladnutí před halou i zima v hale samotné, ovšem po dobré sérii tří servisů nahrávače Hrušky přišla nekončící šňůra chyb, servisem počínaje, útokem konče. Bylo až k nevíře, že soupeř do konce sady složil pouze jeden míč, přesto si získal sadu rozdílem šesti bodů – 25:19.

V setu druhém se obrázek změnil. Česká Třebová se uchlácholila snadným vítězstvím. Brno přešlo na plachtící podání, přesto bylo velice úspěšné a Třebová řadu útoků zakončovala na dobře připravený dvojblok.  Výsledkem bylo šest bodů v této činnosti, dalších dvanáct zajistil útok, především Handlíře a Boháče. Na konci druhé sady byl stav 25:10 ve prospěch hostujícího Brna a vyrovnáno na 1:1.

Teprve ve třetí sadě začal boj. Třebová se rychle oklepala s debaklu a vrhla se na útočnou hru, která ji začala vycházet. Do té doby neviditelný reprezentant Chládek dostal od brněnské obrany více prostoru, než bylo potřeba a začal se nebezpečně prosazovat. Po několika útocích do diagonály si začal věřit, svoji kvalitu potrhl při servisu a několika excelentně zahraných pipech.  Brněnští hráči byli však přesto lepší, dále takticky servírovali a nutili hrát soupeře do plné obrany.  Soupeř v rozhodujících chvílích znejistil a selhal a i třetí set prohrál 19:25.

Čtvrtá sada měla uzavřít první utkání. Vstup do setu proběhl pro brněnské podle předpokladů, hra byla vyrovnaná, ale ani jeden ze soupeřů si nedokázal vytvořit výraznější náskok. To se změnilo až za stavu 11:11, kdy do té doby dobře hrající Paul pokazil útok na úplně prázdnou síť, následně si nechal dát s Musilem eso a nevyvaroval se i dalších chyb. Ze soustředěného výkonu se stala řídká kaše, která stejně jako výsledek protekla hráčům doslova mezi prsty. Domácí utekli na rozdíl pěti bodů, následně znovu vybojovali servis a set dohráli rozdílem třídy – 25:14. Brněnští poprvé střídali, na hřiště nastoupil Vičar, který situaci mírně uklidnil, vybojoval několik míčů v poli a zasloužil si nastoupit i do tie-breaku.

Špatná nálada se projevila také v úvodu rozhodujícího setu. Stav 0:3 a první time out. Krátký obrat a další body pro soupeře. Ten těsně před rotací vedl již 7:3. Možná právě tento výsledek domácí opět mírně uspal. Oba smečaři zaváhali několikrát na přihrávce a jejich útoky skončili na rukách brněnských blokařů Fialy a Zajíčka. Ti obsadili hlavní kůl a nepustili jediný míč přímo na zem. Právě Vičar se zasloužil dlouhou sérií taktických plachet o obrat v sadě, Brno poprvé vedlo za stavu 13:12 a přesto že Třebová ještě dvakrát vybojovala ztrátu, poslední útok zakončila pouze do antény a sama se okradla o zisk dvou bodů za vítězství v prvním zápase.

Brno porazilo lídra skupiny „B“ 1. Ligy 3:2.

 

Česká Třebová vs. Volejabal Brno 1:3 (-14,16,-14,-14)

Sestava: Hruška, Handlíř, Fiala, Boháč, Vičar, Zajíček, libero Musil

Druhé utkání začali volejbalisté Brna v pohodě a velkém stylu, po úvodní přetahované ubránili Zajíček s Hruškou čtyři útoky a zajistili tak několikabodový náskok. Ten již vydržel až do konce, Třebová nepředvedla nic ze své hry a prohrála 14:25.

Brněnští mladíci opět poukázali na svůj mladý věk a propadli ve druhé sadě. Nechali se vydráždit reakcemi domácích na několik situací a poté pokazili řadu útoků. Třebová si také lépe rozebrala postavení a dobře bránila. Sadu zaslouženě vyhrála 25:18.

To bylo ale ze strany domácích vše. Od třetí sady opustili bojiště a zápas v podstatě jen dohráli. Selhali na přihrávce, útok pokryl opět skvěle fungující blok a organizovaná obrana v poli. Rozhodující čtvrtá sada byla pouze formalitou.  Brno vedlo již od úvodu, vytvořilo si náskok více jak deseti bodů a kdyby se Třebováci alespoň v závěru neodhodlali a neriskli skákaný servis, kterým si připsali tři přímé body, pravděpodobně by nezískali více jak 10 bodů.

 Třetí i čtvrtá sada skončili shodně 25:14 pro Brněnské, ti zvítězili také ve druhém utkání, tentokrát 3:1 a Třebové uštědřili druhou porážku v této sezóně.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.