Český Krumlov příliš neprověřil

25.10.2009 16:11

V pátém hracím víkendu zavítal do Brna soupeř z Jižních Čech.  Lehce nervózní atmosféru domácího utkání brzy zahnal dobrý výkon a naopak nepříliš přesvědčivá kvalita soupeře. Domácím v zápase chyběl na postu libera Standa Musil, který doma léčil virózu, ovšem středáci Mára Fiala a Adam Zajíček se nové úlohy, tedy přihrávky, zhostili s přehledem. Daleko smutnější ránou pro tým byl incident z pátečního tréninku, kdy si David Masař, druhý nahrávač Brna a předkadetský reprezentant, při blokování zlomil vnější kotník na pravé noze a bude týmu více jak měsíc chybět.

Volejbal Brno vs. Český Krumlov 3:0 (14,22,19)

Sestava: Hruška, Handlíř, Fiala, Boháč, Vičar, Zajíček, střídali: Grepl, Paul

Kadeti se od úvodu prezentovali dobrým, jistým volejbalem a soupeře téměř k ničemu nepustili. Kvalitní servis znemožnil rozvíjet útok Krumlova a naopak domácí obrana fungovala tradičně bez problémů.  Brno se po rychlém nástupu ujalo vedení v zápase 1:0 po setu 25:14.

Druhý set již tak přesvědčivý volejbal neukázal. Do hry se přidala řada nepřesností, tým nedokázal od soupeře výrazněji odskočit a musel o vítězství bojovat až do samotného závěru. Co se ze hry vytratilo nejvíce, byl aktivní přístup a nasazení. Zejména Ondřej Boháč, poprvé v roli pomocné síly na hřišti a ne ostříleného lídra a nejvíce bodujícího hráče, se do hry naprosto nezapojoval, svými útoky pohrdl a navíc zaznamenal řadu záporných bodů při hře v poli i na servisu. Zcela se tak vzdal role kapitána a na místo zodpovědnosti prokázal naprostou odcizenost a nezájem. Po druhém setu již do hry nenastoupil, jeho pozici obsadil Handlíř, na první smeč se posunul Vičar a jako nový do hry nastoupil Paul.  Post blokaře také připustil Greplovi Fiala.

Samotná hra se po úvodu třetí sady uklidnila, družstvo nechybovalo a navíc osvěžilo dříve zmíněnou mizernou náladu a zaujetí.  Adam Zajíček vytvořil ihned v úvodu pět bodů na podání a o setu bylo v podstatě rozhodnuto.  Družstvo nadále pravidelně ztrátovalo a nebýt chvilkového výpadku koncentrace na příjmu v polovině setu, set by skončil výraznějším rozdílem než 25:19.

Brno tak zvítězilo v prvním utkání snadno 3:0

Volejbal Brno vs. Český Krumlov 3:0 (14,18,12)

Sestava: Hruška, Vičar, Fiala, Handlíř, Paul, Zajíček, střídali: Grepl, Boháč

Druhé utkání rozehrála podobná sestava, jako ta co ukončila první duel. Pouze na místo Grepla nastoupil Fiala. I druhý úvod se domácím vydařil. Ti se bez problémů ujali vedení v sadě a následně i v celém utkání – 25:14 a 1:0.

Druhý set opět nastoupil Grepl, tentokrát na místo Zajíčka. Hra nijak nestrádala, naopak byla koncentrovaná, hráči si na hřišti sami pomáhali a projevovali touhu hrát. Bez jakékoliv pomoci ze strany trenéra kontrolovali vývoj, soběstační byli i při timech soupeře. Druhý set skončil po osmnácti minutách 25:18.

Do třetí sady nastoupil Zajíček na smeči, Boháč se vrátil na post univerzála, na lavičce zůstal Handlíř. Bohužel soupeř tento set úplně odevzdal, pokazil osm servisů a domácím v podstatě nedovolil útočit. Sada se tak stala pouze formalitou, ve které domácí zvítězili 25:12 a zajistili si osmé vítězství v sezóně.  Pronásledují tak lídra skupiny Bílou Třemešnou, která má pouze jednu porážku, obdobně je na tom také Choceň, která ovšem odehrála nejméně utkání. Vyrovnaný stav panuje mezi Brnem a Českou Třebovou, ta v sobotu hostí právě Choceň a tak by tabulka mohla po víkendu získat novou podobu.   

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.