První kvalifikaci vyhrál Hruška a Boháč

14.05.2009 13:43

 

Ráďa Hruška využil domácího prostředí rodného Únanova a společně s Ondrou Boháčem zvítězili v prvním kole kvalifikace na Letní olympiádu dětí a mládeže v beachvolejbale. Jejich vítězství je o to cennější, že v cestě za prvním místem porazili i beachový pár Biječek, Plaček. Ve finále pak došlo na bratrovražedný souboj se spoluhráči Tomem Handlířem a Kubou Ulčem.

již obě semifinále dospěly do třetího, zkráceného setu. Dvojice Volejbalu Brno musely dotahovat ztrátu prvního setu, ovšem v rozhodujících okamžicích byly  šťastnější a úspěšnější.  Handlíře s Ulčem vytrápila znojemská dvojice Holub Schäffer. Znojemští využili polevení Brňanů v průběhu prvního setu a získali jej. Brňané poté sice lehce získali set druhý, ale samotný tie-break rozhodlo až nejtěsnější skóre 15:13.

 

V turnaji jsme mohli vidět spousty taktizování. Ve dvojici Ulč - Handlíř byl ten častěji hrající Tom. Soupeři na něj směřovali svůj servis, ale on se s náročnou rolí pasoval po celý turnaj velice dobře. Změna nastala až ve finále, kdy se mu za stavu 1:0 na sety a průběžném vedení 17:13 přestalo dařit v útoku. Naopak Ondřej výborně blokoval a Radimovi se dařilo sbírat cenné body. Této dvojici se podařil set otočit a v samotném tie-breaku vybojovat dostatečný náskok.

Turnaje se také zúčastnili žáci Volejbalu Brno - Masař s Novákem a Paul se Šmerdou. Druhá dvojice však nastoupila pod hlavičkou Sokola Brno I. pod vedením trenéra Džavoronoka.

Druhá část kvalifikace proběhne v úterý 19. května na Sokolském koupališti. Poté již bude znám pár, který bude reprezentovat kraj na olympiádě.

 FOTOGALERIE

 

Poř. Dvojice Oddíl Body
Pohár mládeže LODM
1. Radim Hruška + Ondřej Boháč Volejbal Brno 30 14
2. Tomáš Handlíř + Jakub Ulč Volejbal Brno 28 10
3. Jan Plaček + Tomáš Biječek TJ Znojmo/Sokol Brno I 26 7
4. Matěl Holub + Lukáš Schäffer TJ Znojmo 24 5
5. Radomír Vinkler + Martin Bedáň Sokol Brno I 22 4
6. David Šmerda + Michal Paul Sokol Brno I 20 4
7. David Masař + Miroslav Novák Volejbal Brno 18 3
8. Ondřej Fikar + Michael Mark Sokol Brno I 16 3
9. Jan Svoboda + Marek Leikep TJ Znojmo 14 2
10. Jakub Lainberger + Filip Kadlec SPgŠ Znojmo 12 2
11. Erik Pokorný + Radek Holub TJ Znojmo 10 2
12. Ondřej Švarc + Hoang Vu Huy TJ Znojmo 8 2
13. Josef Veselý + Radim Třetina TJ Znojmo 6 1
14. Matěj Auer + Petr Klempa SPgŠ Znojmo 4 1
15. Jan Klaška + Radim Neužil TJ Znojmo 2 1
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.