Kadeti si minulý víkend připsali první porážku, s Letovicemi však již nezaváhali

17.03.2009 15:49

V sobotu 7.3. kadeti odehráli další dvě utkání 1. ligy juniorů. Soupeřem jim byl tentokrát Ingstav Brno. Utkání přivítala tenisová hala na Lesné, která silně překvapila svým povrchem - umělohmotné kostičky, při odrazu vytvářející až 30 cm vysoké vlny. 

Tým po extraligové euforii nezačal vůbec dobře a po špatném výkonu prohrával 0:2. Zlepšeným výkonem sice vybojoval další dva sety, ovšem v tie-breaku opět nezvládl roli favorita a prohrál 9:15. V úvodu se vůbec nedařilo na nahrávce Hruškovi, podobný výkon však podal i Boháč na univerzálu. O trochu lépe se vedlo Cabanovi a Handlířovi na smeči, standardně zahráli středáci Kočvara a Fiala. Na liberu se představil reprezentant Matějka, který odvedl práci na přihrávce na 44 procent. V zápase chybělo zejména nasazení a chuť vyhrát, což se nestalo již asi od přípravného turnaje v Maďarsku. Do té doby družstvo nikdy soupeře neřešilo. Radim Hruška prohrál své první dorostenecké utkání na postu nahrávače a to včetně extraligy kadetů a Krajského poháru juniorů.

V mezisetové pauze byla Tomáši Peškovi, nyní již hráči Ingstavu, předána bronzová medaile za extraligu kadetů, ve které odehrál na postu libera deset utkání. Medaili také obdržel Jakub Kočvara, který se posledního turnaje nezúčastnil pro nemoc.

Do druhého utkání nastoupila řada hráčů ze základní sestavy extraligy kadetů. Na nahrávce Jakub Ulč, smečaři Matějka a Kozubík, blok opět Fiala s Kočvarou a na univerzálu zkoušející Petr Doubravský. Post libera tentokrát obstaral Martin Caban.

Úvodní set byl koncertem. Plno skvělých výměn, signálů, agresivního servisu a bojovnosti - zejména hrál výborně Matějka, který hrál opravdu pro radost - 25:15. Druhý set - po úvodní bodové ztrátě tým družstvo Ingstavu stále dotahoval a výsledkem byla opět nervozita, křeč, nebojovnost, mrzutost - opět nejvíce a překvapivě Pavel Matějka, který v náladě otočil o 180 stupňů, přesto byl nejvytíženějším hráčem setu a tým odtáhnul, ani to ale nestačilo a set skončil 21:25.

Zbytek utkání byla již vydřená záležitost. Opět nepřesvědčivé sety 25:17 a 25:21 které si již sice Brno pohlídalo, ovšem utkání se již elán a zápal nevrátil, do hry se pravděpodobně také vklínila psychická i fyzická únava po extralize a pocit jasného prvenství ve skupině. Nejlepším hráčem byl zcela jistě Kozubík na druhé smeči.

Ingstav Brno vs. SG Ludvíka Daňka 3:2 (18,18,-24,-12,9)

Sestava: Hruška, Handlíř, Kočvara, Boháč, Caban, Fiala, libero: Matějka

Ingstav Brno vs. SG Ludvíka Daňka 1:3 (-15,21,-17,-21)

Sestava: Ulč, Matějka, Kočvara, Doubravský, Kozubík, Fiala, libero: Caban

 

Ve zcela jiném duchu se nestlo domácí nedělní dohrávka proti TJ Sokolu Letovice.

 

Do úvodního utkání opět nastoupil Radim Hruška a tentokrát mu aklimatizace trvala kratší dobu. Na smeči mu míče uhrávali Kozubík s Cabanem, na univerzálu to po všech možných zraněních a nemocech opět zkoušel Ondra Boháč. Blokařská osa - tradičně Fiala a Kočvara, libero tentokrát Handlíř. První set byl po týdenním volnu de-facto rozcvičkou, od setu druhého již vše klapalo téměř jak má a tým začal vítězit. Sadu druhou urval na servisu Martin Caban - ze skore 9:8 na 14:9, další bodovou šňůra zaznamenal Fiala - konečné skóre 25:16. Set třetí byl již o něco více vyrovnaný, set rozhodlo až závěrečné dvoj-střídání, kdy šel na servis místo Boháče Ulč a na síť na místo Hrušky Doubravský. Ulč výborně třikrát odservíroval, důležitý míč na bod uhrál Doubravský - 25:21.

I poslední set byl docela vyrovnaný, ovšem Brno za celou dobu neprohrávalo a zvítězilo v něm 25:20. Náskok si zajistilo pravidelným bodovým přísunem po přihrávce, kde se Letovice nedokázali ubránit. Utkání nejvíce trápila nízká a nepřesná přihrávka. Téměř všechny závěrečné body pro sebe získal Ulč, který nastoupil do koncovky na místo Cabana.

 

Utkání číslo dvě a základní sestava: Ulč na nahrávce, Caban a Kočvara na bloku, Trubák a Handlíř na smeči, Doubravský na univerzálu a BOHÁČ na LIBERU(???)!

Díky promíchané základní sestavě se družstvo uvolnilo a hrálo dostatečně jistě na to, aby v utkání zvítězilo. Bohužel si ve druhém setu za stavu 15:11 Caban o Trubáka prokousnul horní pysk a musel být paní Boháčovou odvezen do nemocnice. Jeho pusinku tak zdobí čtyři stehy, ten poslední dokonce zvenku, protože rána byla "durch". Další průběh již není potřeba významně rozepisovat, Brno zvítězilo 25:19, 25:18 a 25:13. Do posledního setu opět zasáhl Radim Hruška, který si o dlouhé době vyzkoušel post blokaře a náramně mu to tam šlo.

 

SG Ludvíka Daňka vs. TJ Sokol Letovice vs 3:1 (-20,16,21,20)

Sestava: Hruška, Kozubík, Kočvara, Boháč, Caban, Fiala, libero: Handlíř, střídali: Ulč, Doubravský

SG Ludvíka Daňka vs. TJ Sokol Letovice vs 3:0 (19,18,13)

Sestava: Ulč, Handlíř, Kočvara, Doubravský, Trubák, Caban, libero: Boháč, střídali: Hruška, Fiala,

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.