Junioři vyhráli předsezónní testování, samotný turnaj pak Dukla Liberec

13.09.2009 21:53

V každoročním testování Sportovních center mládeže a týmů extraligy juniorů jasně dominoval Volejbal Brno.  V turnaji si pak umístění prohodil s Duklou LIberec a skončil druhý.

Do dvaadvacátého místa se umístilo hned sedm hráčů, přitom nejlépe se vedlo Janu Kulihovi, který získal celkové první místo a 448 bodů, čím překonal průměr družstva o 115 bodů. Překvapivě druhý nejlepší se stal Martin Caban, který překonal Pavla Matějku a Petra Doubravského a celkově se umístil sedmý. Pavel Matějka, vítěz žákovského testování z Memoriálu Richarda Myslíka 2008 skončil devátý a Petr Doubravský jedenáctý. První dvacítku uzavíral Tomáš Lanč a Ondřej Kubalec, dvaadvacátý skončil Jan Trubák, který jednoznačně dominoval mezi libery.

Výkon družstva se v testech nesčítá, ale vytváří se průměr bodů na hráče (tak aby nebyla znevýhodněna ta družstva, která přijela v menším počtu). Brněnští volejbalisté vyhráli o více jak 30 bodů nad druhou Duklou Liberec a třetí ČZU Praha.

Za pozornost stojí absolutní výskok našich hráčů: Jan Kuliha 96 cm, Pavel Matějak 92, Jan Trubák 91, Martin Caban 88. Truby navíc jako jeden ze dvou hráčů pokořil devítivteřinovou hranici při K-testu a zaběhl 8,97. Záhadou tedy už pouze zůstává jeho 83kg váhy (tolik neváží ani většina hráčů nad 190cm).

Následnému třídennímu turnaji dominovali hráči Dukly Liberec. Dukla neprohrála na turnaji jediné utkání, neporažená odešla také ze souboje s brněnskými hráči. Ty porazila 2:0 a rozdílem devíti bodů. Naše družstvo již o další body nepřišlo a umístilo se druhé. Celkové třetí místo obsadili volejbalisté z pražské voleyball.cz ČZU.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.