Junioři po zranění Tomáše Bílka prohráli

20.12.2009 19:57

První zápas s Velkým Meziříčím byl skvělou ukázkou bojovné a vyhecované hry. Do zápasu nastoupili v základní sestavě: Babák, Kuliha, Kubalec, Kočvara, Chmelař, Paták a libero Trubák.

Začal první set, v němž hráči Velmezu předváděli bezchybnou hru v obraně. O jejich blok se rozbil nejeden náš útok, načež jsme se uchýlili k pár změnám v naší sestavě. Bohužel bodový rozdíl jsme už ani tak nedokázali stáhnout.

Druhý set byl boj. Úžasné nasazení obou týmu dovedlo utkání do vyrovnané koncovky, ve které uspěl znovu soupeř.

Museli jsme se rychle vzpamatovat, jelikož Velmez vedl 2:0 na domácí palubovce.

To se nám v dalším setu povedlo úžasným způsobem, výhrou 25:11, ale to rozhodně nestačilo museli jsme zápas dostat do tie-breaku.

Byl tady set čtvrtý, v němž jsme hráčům Velkého Meziříčí nenadělili tolik, jako v setu minulém, ale i přesto jsme dokázali s větším rozdílem vyhrát.

Kapitán Tomáš Bílek šel losovat - tie-break mohl začít. Stejně tak, jako soupeř, i my jsme dali do konce utkání všechno, co v nás ještě zbylo. Po dlouhé tahanici o body jsme dokázali soupeři odskočit a udělat si malý náskok, který jsme si udrželi až do konce. Vítězství 3:2 bylo naše.



V druhém zápase jsme se museli obejít bez Jana Kulihy, který odjel s mužským týmem. Místo něj nastoupil na post univerzála Dominik Chmelař.

Ze začátku prvního setu vše vypadalo dobře. Diktovali jsme tempo zápasu, až do té doby, kdy si kapitán Tomáš Bílek zvrtnul kotník při blokování soupeře. Tomáš nebyl schopen pokračovat, což znamenalo, že zbytek zápasu nebude tak jednoduchý, jakým do této chvíle byl. První set jsme poněkud rozrušeni dotáhli do vítězného konce.

Ovšem v setu druhém se projevila špatná koncentrace a množství chyb se podepsalo na naší prohře.

Do dalšího setu jsme nabrali nový dech a znovu soupeře přehráli. Teď už nám stačilo vyhrát set čtvrtý.

O vítězství jsme se znovu snažili ze všech sil, ale hráči Velkého Meziříčí se vůbec nechtěli vzdát. Set dospěl až do stavu 28:26 bohužel pro soupeře.

Nezbývalo nic jiného, než se pustit do dalšího tie-breaku, v němž se štěstí přiklonilo na stranu Velmezu.

Dvojzápas ve Velkém Meziříčí skončil remízou 1:1. Doufejme, že příště už odehrajeme utkání bez zbytečných proher a Tomovi Bílkovi držme palce, aby se brzy dal do pořádku, a byl schopen co nejdřív nastoupit do zápasu.

 

(komentář Viktora Kozubíka)

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.