2.Turnaj EX-KTI Nový Jičín

15.12.2010 15:49

 

Ve dnech 11. - 12. 12. 2010 se v Novém Jičíně konalo druhé kolo extraligy kadetů skupiny B. Hrálo se v již známé hale z minulých let a zase na všech třech kurtech. Dopravu nám zařídil pan Kouřil, kterému děkujeme. Jelo se v této sestavě: Zajíček (kapitán), Strnad, Masař, Mrázek, Novák, Paul, Musil, Leikep, Železný, Musílek, Kolařík.

První zápas: Sobota 11:00 Brno - Zlín 3:1 (12,20,-13,11)

Papírově nejsilnější soupeř nám nenadělal mnoho problémů. Hráli jsme naši jasně domluvenou taktiku, která nám 2 sety vycházela bezchybně a precizní hra nás dostala do vedení 2:0. Ve třetím setu jsme začali zbytečně chybovat a ztratili jsme důraz na servisu. Toho soupeř využil a v tomto setu nás přehrál na plné čáře. Dokázali jsme se však vrátit zpět do tempa a opět precizní hrou jsme Zlín porazili ve čtvrtém setu jasně 25:11 a celkově 3:1.

Základní sestava: Masař-Mrázek, Novák-Paul, Zajíček-Strnad, libero Musil

 

Zápas druhý: Sobota 14:00 Brno – Nový Jičín 3:0 (12,14,18)

Domácí tým se na nás snažil před svými fanynkami vytáhnout, a tak jejich nahecovanost sršela celou halou. Na tomto turnaji jsme měli jasný úkol a to tlačit servisem a odtáhnout tak útok pouze po kůlech. Proti tomuto soupeři se nám to opět podařilo a razantním útokem jsme je přehráli jasně 3:0.

Základní sestava: Masař-Leikep, Novák-Paul,Zajíček-Mrázek, libero Musil

Osudný třetí zápas: Sobota 17:00 Brno – Ostrava 2:3 (16,22,-23,-17,-13)

Do zápasu jsme nastoupili správně nabuzení a první dva sety jsme hráli téměř bezchybně – útočný servis, razantní útok, neprůstřelná obrana i dobrý příjem. Ve třetí sadě jsme začali víc chybovat a ubrali jsme razanci na servisu. Ostrava měla několikabodový náskok, který jsme dokázali stáhnout a do koncovky jsme šli za vyrovnaného stavu. Ostravě bohužel více přálo štěstí, a tak zvítězili tento set 25:23. Čtvrtý set byl od nás úplný propadák. Dělali jsme žákovské chyby a nedokázali se pořádně za celý set zvednout. Prohrávali jsme i o deset bodů a náskok soupeře jsme pouze redukovali. Utkání se tedy rozhodovalo až v tiebreaku. Ten je buď a nebo. Dokázali jsme se zvednout z předchozího setu, strany jsme měli za stavu 8:7 a dostali se až na stav 10:8. V tomto okamžiku jsme zkazili servis, dostali eso a nedařilo se nám zaútočit na bod. Ještě za nepříznivého stavu 13:13 jsem věřil, že vyhrajeme, ovšem následoval zablokovaný útok a po špatné přihrávce ještě horší nahrávka a míč se ani nepřekulil přes sako. 13:15 a je rozhodnuto.

Základní sestava: Masař-Mrázek, Novák-Paul, Zajíček-Strnad, libero Musil

Den 2., Zápas 1. 9:00 Brno – Havl. Brod 3:0 (12,20,22)

Soupeř, za něhož nastoupil jeden náš hráč z důvodu velké marodky, nám nenadělal žádné potíže a mohli jsme si dovolit udělat změny v sestavě a vyzkoušet tak hráče na různých postech.

Základní sestava: Masař-Železný, Strnad-Musílek, Zajíček-Mrázek

 

Neděle 11:00 Brno – Česká Třebová 0:3 (-9,-18,-20)

Poslední zápas. Po náročné sobotě další soupeř, který nás nestál mnoho sil a my si tedy mohli vyzkoušet různě kombinovat v útoku. Jasný výsledek a hurá domů.

Základní sestava: Masař-Leikep, Zajíček-Strnad, Novák-Mrázek

 

Po dvou skupinových kolech jsou jasní vítězové a tedy i další průběh extraligy kadetů pro sezonu 2010/2011. Celkovým vítězem skupinové části se stala ČZU Praha, která neprohrála ani set a bude tedy pořádat závěrečný turnaj. Na druhém místě jsme se umístili my a budeme pořádat 2. kolo finálové části a celkově třetí skončili lepším poměrem setů borci ze Zlína a budou pořádat příští extraligu. Do Zlína se všichni moc těšíme a doufáme, že přivezeme plný počet bodů.

Miroslav Novák

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.