Věk je neúprosný .. aneb kadety opouští pětice hráčů (3/5)

11.04.2009 16:36

V letošním ročníku extraligy kadetů působila šestice hráčů ročníku 1991. Tomáš Pešek opustil tým na konci roku 2008, kdy byl donucen přepustit post libera Janu Trubákovi. Zbylých pět se aktivně podílelo na zisku bronzových medailí i ve finálových bojích.

 

Jakub Kočvara, 17.12.1991 – blokař, student druhého ročníku Gymnázia Třída kap. Jaroše

Už asi 204 centimetrů výšky - dosah z místa přes 265 centimetrů. To jsou obrovské volejbalové předpoklady, které Kuba má. Navíc je velice snaživý a poctivý, když může, maximálně maká. Jakékoliv extraligové plány však opět zhatila častá zranění a nemoci. Bohužel se nevyhnula od přípravy, kdy Kuba nejdříve těžce spadl z kola při cestě do Baldovce (dík naprosto debilním betonovým retardérům) a poté si na krajském poháru udělal výron. K tomu se přidaly obvyklé nemoci jako je chřipka, zablokovaný krk a další a sezóna utekla jako voda. Přesto Kuba naskočil do řady utkání první ligy. V nich vynikal zejména blokem. Postupně se u něj vypracovává i smečařská ruka, která zrychlila a stala se také úspěšnou. Menší výskok nahrazuje jeho obrovská výška (sám mám od něj již tři měsíce kloub na prsteníčku o dost větší než na druhé ruce, dík čemuž můžu v poklidu nosit jeden větší prsten a to jsem stál na bedně).

 

Je samozřejmé, že Kuba bude ještě nějaký ten rok bojovat se svým ohromným tělem. Přesto si myslím, že má sportovní nadání a do budoucna z něj může být kvalitní volejbalista. Vysokých lidí sportuje čím dál méně, v letošní sezóně rozhodně vyčníval a to by mohl být jeto trumf do budoucna. Škoda, že se narodil v prosinci. O chvíli později a mohl ještě rok působit v kadetské kategorii, kde by se již zcela jistě prosadil. Věřím, že nadále bude pracovat na kondici, také že přibere nějaké to kilo a začne se z něj stávat chlap. Volejbalově je na dobré cestě, jen se musí přestat bát a nebýt zakřiknutý. S tím si je velice podobný například s Márou Fialou .. moc se toho od nich člověk nedozví .. a jak to nevadí v životě, tak o to více to překáží ve hře, kde se na blokaře kladou vysoké organizační nároky.Jinak se s Kubou pracovalo po dva roky velice dobře a jsem za to rád (navíc má naprosto stylový smysl pro humor, který likviduje).

 

 

Erik Nezhoda

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.