Kadeti v nové sezóně 2010/2011

08.11.2010 18:03

 

Extraliga kadetů ve Zlíně

 

Dne 5. – 7.11 jsme vyrazili na první extraligu kadetů, která se uskutečnila ve Zlíně v hale Novesta, kterou spousta hráčů zná již z loňského roku, kde se extraliga konala dvakrát, ale s tou změnou, že letos již v hale nebyla taková zima jako dříve díky rekonstrukci a tak již jsme se nemuseli rozcvičovat v rukavicích šálách a čepicích. Na extraligu jeli tito hráči: Zajíček (kapitán), Novák, Masař, Mrázek, Kouřil, Musil, Fiala, Leikep, Paul, Musílek, Rychecký, Trnečka a jako trenéři Šamšula, Petrů.

Brno – Ostrava: 3:1 (22,-22,17,16)

Základní sestava: Masař, Zajíček, Mrázek, Kouřil, Fiala, Novák, libero: Musil

Náš společný první zápas jak hráčů, který hrají nebo trénují s juniorama, tak těch ostatních který trénují s kadetama, ukázal trochu nesehranosti, ale i hráčům jinou kvalitu soutěže než na kterou jsou zvyklí. Naše rozcvička naznačovala, že tento zápas bude těžký, protože jsme se většinou nescházeli na rozdíl od Ostravy. První set jsme se tahali o každý balón a až v koncovce jsme se utrhli a vyhráli s rozdílem tří bodů. Druhý set jsme zaspali na začátku a už se to těžko dotahovalo a nakonec se to nepodařilo a prohráli jsme 25:22. Do třetího setu jsme se nahecovali a hnedka to vypadalo jinak, ve všech činnostech se nám najednou jakoby začalo dařit víc a bez větších problémů jsme vyhráli 25:17. Čtvrtý set vypadal obdobně jako třetí a vyhráli jsme 25:16. Asi naším hlavním problémem byla přihrávka a útok, protože jsme se nemohli sejít hlavně v zóně 4.

Zlín-Brno 1:3 (-23,22,-23,-20)

Základní sestava:

Nejdůležitější zápas tohohle víkendu. Za Zlín nastoupili dva reprezentanti Bartoš a Uchytil, kteří spolu nejvíce trápili naší obranu. Naše taktika podávat plachtu na Uchytila se vyplatila a podařilo se nám mu dát několik es. V průběhu zápasu nám ještě dělali problém zálivky od několika zlínských hráčů, které jsme ale později začali vybírat v poli a následně skládat z útoků. Celý zápas jsme bojovali o každý míč, které se v koncovkách velmi dobře vypláceli. V tomto zápase jsme opět neexcelovali v přihrávce a také ve špatných nahrávkách opět především do hlavního kůlu. Až na čtvrtý set kdy jsme Zlín trochu více přehrávali, byl Zlín stejně bojovný a stejně volejbalově vyspělý jako my, ale naštěstí jsme se mohli radovat z velmi důležité výhry.

Brno-Nový Jičín 3:1 (-22,14,21,22)

Základní sestava:

První sobotní zápas, který se konal již v 9 hodin, kdy všichni byli ještě rozespalí, a unavení z pátku, proto nastoupili i ti hráči kteří si v pátek moc nezahráli. Náš soupeř, který vypadal slaběji než my a tak jsme soupeře podcenili a jemu se podařilo vyhrát první set. Do druhého setu jsme vlétli naplno a s jistotou vyhráli. Další dva sety jsme měli zápas celkem pod kontrolou a vyhráli.

Brno-Havlíčkův Brod 3:0 (13,14,21)

Základní sestava:

Soupeř, s kterým jsme se setkali i v 1. lize juniorů, a tak jsme věděli jaký mají hráče a co na ně platí. Nastoupila základní sestava a tak jsme soupeře první dva sety s přehledem přehrály a diktovali jsme tempo hry. Do třetího setu nastoupili někteří hráči z lavičky, ale i přesto jsme vyhráli s rozdílem 4 bodů.

Česká Třebová-Brno 0:3 (-3,-21,-21)

Základní sestava: Trnečka, Zajíček, Rychecký, Leikep, Fiala, Musílek, libero: Paul

Papírově nejslabší soupeř. V prvním setě jsme je rozstříleli a soupeř nám mohl dát pouze 3 body, ale v druhém setu jsme si mysleli, že se to vyhraje samo a tak jsme se s nimi tahali až do stavu 18:18 ale potom jsme skvělým servisem a dobrou obranou vyhráli 25:21. Třetí set byl strašný a od nás asi nejhorší výkon v celém turnaji. Třebová na nás vlítla a vedla, až to nakonec bylo 18:13 a za tohohle stavu šel Zajda na servis a těžkým podáním jsme nepříznivý stav otočili a opět vyhráli 25:21.

 

Tento turnaj nám ukázal, v jakých směrech jsme pozadu, a který bychom měli zlepšit. Vázneme hlavně na přihrávce kromě Musila a Nováka a taky bychom měli zlepšit nahrávku a sehranost se smečaři. Už všichni se těší na příští extraligu, která se koná v Novém Jičíně od 10. -12.12.

 

David Masař

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.