Kadeti si přivlastnili první místo

03.12.2009 12:50

Volejbalisté se v neděli vrátili z road-tripu po hřištích soupeřů. V sobotu je přivítal největší konkurent z tabulky, tedy Bílá Třemešná, vzdálená téměř 200 kilometrů mimo dálnice. Další vypjatá utkání spadla do klína tentokráte našim volejbalistům. Po přesunu do Rychnova nad Kněžnou zdolali i tamního soka a ujali se vedení v tabulce „B“ první juniorské ligy.

Bílá Třemešná vs. Volejbal Brno 2:3 (-22,21,-21,20,-10)

Základní sestava: Hruška, Handlíř, Fiala, Boháč, Paul, Zajíček, libero Musil

Od prvních rozeher bylo evidentní, že se právem jedná o souboj dvou nejlepších týmů tabulky. Zatímco Bílá Třemešná od úvodu aplikovala rychlou, agresívní hru, Brno se snažilo konkurovat rozvážnou hrou v obraně, dokonalou přihrávkou a jednoduchým zakončením. Na domácí to také v prvním setu stačilo. Brňané využili několika zaváhání ihned v úvodu a Třemešné se vzdálili.  Ta již za stavu 6:9 střídala, za což byla odměněna krátkým vyrovnání za stavu 16:16. Brnu se ale v koncovce povedlo několik skvělých zákroků v poli, kterými ubránilo ve třech postaveních vlastní servis a ujalo se vedení 1:0.

Druhá sada zřetelně odkazovala na domácí utkání ze září tohoto roku. Tentokráte to byla Třemešná, která v úvodu zariskovala servis a ujala se vedení, ovšem za stavu 16:16 bylo opět vyrovnáno, to když se pískal druhý technický time out. Set rozhodlo postavení, ve kterém servíroval domácí Vít Räumelt. Jeho servis neztavila jak domácí přihravačská formace, tak dva time outy lavičky. Ze stavu 19:18 bylo rázem 19:23 a Brno již výsledné skóre pouze zkorigovalo na 21:25. V sadě nepomohlo ani devět dokonalých přihrávek Michala Paula a 100% úspěšnost.

I v dalších dvou sadách se družstva přetahovala o každý bod a vždy bylo úspěšnější to družstvo, které hrálo dál od bouřlivých (a někdy také opilých) diváků z Třemešné. Zatímco v prvním utkání byli přesvědčeni o vítězství svých „miláčků“, v druhém utkání na sebe upozorňovali více než dost.  Zatím co třetí sadu vyhrálo Brno, čtvrtou naopak ukořistila Třemešná a tak se konal třetí tiebreak mezi těmito soupeři. Velice překvapivě se ze hry vytráceli oba brněnští blokaři, kteří to proti rychlé hře nahrávače z Třemešné neměli vůbec jednoduché. Málo se prosazovali také v útoku a Marek ustoupil i ze svého razantního skákaného podání.

Jenomže zatímco v Brně to byli naši volejbalisté, kteří podlehli tíze tie-braku a začali kupit chyby, v Třemešné to byli domácí, kteří nezvládli důležité rozehry a v koncovce selhali. Brno navíc útočilo téměř bez chyby a s 90% úspěšností. Dva útoky položil Zajíček, tři Ondra Boháč, jeden přidal Handlíř a třešničkou na pomyslném dortu bylo eso Máry Fialy. Navíc byl jediným, který v tiebreaku zablokoval a po právu se mohl radovat, společně se spoluhráči, ze zisku prvního vítězství nad soupeřem ze Severo-východu Čech.

Bílá Třemešná vs. Volejbal Brno 1:3 (22,-19,-14,-15)

Základní sestava: Hruška, Handlíř, Fiala, Boháč, Paul, Zajíček, libero Musil

 Jedna a půl setu vše nasvědčovalo dalšímu dramatickému utkání. Tentokráte to byla Třemešná, která šla po prvním setu do vedení a to zásluhou kvalitní obrany nad sítí. Brňané v první sadě složili pouze devět útoků, víckrát úspěšný byl jen Handlíř a Marek Fiala. Naopak obrana skoro vůbec nefungovala, oba blokaři se i nadále trápili a příliš zadní řadě blokem nepomáhali. Do druhého setu si však prohodili své pozice, u sítě poprvé začal Adam Zajíček a změna byla téměř fascinující. Ve druhé sadě si oba připsali po dvou bodech z bloku, ve třetím setu přidal Marek další blok, Adam hned čtyři, oba zaznamenali blok také ve čtvrtém setu a celkově jich dohromady nasbírali dvanáct.  

Třemešné však v utkání těžce ujely nervy. Začali se domáhat každého, byť je trochu, sporného míče.  Po každé rozehře byl slyšen nejen trenér, ale i lavička v čele s asistentem, který v jednu chvíli doslova vběhl na hřiště a začal urážet rozhodčího. Perličkou bylo opakované navážení se místních štamgastů do hráčů, někteří se usídlili přímo pod empirem a s lahví v ruce pořvávali po celé tělocvičně. S obdivem se brněnští hráči s atmosférou vyrovnali na výbornou a to včetně Zajíčka, který se již v jedné chvíli poohlížel po boxerských rukavicích. Veškerou agresivitu z nepříjemného prostředí odnesl soupeř, který nakonec ve čtvrté sadě rezignoval a zápas ukončil téměř bez boje. Naši hráči poté utekli do šatny, zblajzli vítězné dorty a vydali se směr Rychnov nad Kněžnou…

 

Zpět

Anketa

Oznámkuj článek jako ve škole:

1 (6) 33%

2 (3) 17%

3 (3) 17%

4 (3) 17%

5 (3) 17%

Celkový počet hlasů: 18

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.