K extralize jeden krok, Jičín doma padl

14.03.2010 21:06

Nečekaně snadná byla obě utkání baráže do extraligy juniorů na palubovce Nového Jičína. Ten sice neprojevil maximální snahu soutěž udržet do příštího roku, přesto se na obě utkání obohatil o všechny dorostenecké posily pravidelně nastupující v mužských soutěžích. Naši kadeti obě utkání zvládli na výbornou, když v prvním zvítězili 3:0, ve druhém pak 3:1. V sérii hrané na tři vítězná utkání se tak ujali vedení 2:0.

TJ Nový Jičín vs. Volejbal Brno 0:3 (-22,-19,-15)

Základní sestava: Hruška, Handlíř, Fiala, Boháč, Paul, Zajíček, libero Musil, střídal Vičar

Domácí do všech setů vstupovali s nadějným vedením, o které se připravili vlastními chybami na přihrávce. Naopak naši kadeti po nepovedeném úvodu na přihrávce zabrali a brzy začali soupeře převyšovat v útočných kombinacích. Nejlepší činností se posléze stal blok. Adam i Marek opět prokázali, že patří k blokařské elitě v České republice a zastavili řadu útoků domácích.  Našim středákům výborně sekundoval Radim Hruška. Celkově si tým připsal 12 bodů blokem, téměř v dalších dvaceti případech útok soupeře nadrazil. Jičín byl zcela jistě nejlepším týmem, se kterým se naši kadeti v uplynulém roce konfrontovali, ovšem neprokázal takový hlad po vítězství jako například Bílá Třemešná. Druhý set útokem opanoval Ondra Boháč, když si připsal sedm bodů. Třetí set se proměnil v exhibici. Dvěma fantastickými doskoky se například blýskl Tomáš Handlíř. Kadeti překvapivě výrazně přehráli domácí tým 3:0 a ujali se v sérii vedení 1:0.

TJ Nový Jičín vs. Volejbal Brno 1:3 (-18,22,-19,-14)

Základní sestava: Hruška, Handlíř, Fiala, Boháč, Paul, Zajíček, libero Musil, střídal Grepl

 Druhé utkání neslo významný rozdíl v úbytku nadšení ze hry na obou stranách. Domácí zcela rezignovali a bylo pouze otázkou času, kdy se naši hráči přizpůsobí jejich hernímu nasazení. Druhá sada přinesla několik zaváhání, díky kterým se soupeř dostal do čtyřbodového vedení. Atmosféru poté ještě více popudil druhý rozhodčí, který nechal udělit trenéru Nezhodovi žlutou kartu za výrok: „…já se chovám slušně“. Kadeti druhý set ztratili a ani úvod třetí sady nenaznačoval jejich vyšší zájem o výsledek utkání. Situace se zlomila v koncovce sady, kterou pro sebe získali precizní prací v obraně. Čtvrtou sadu se pak skvěle zachovala naše lavička, která se začala vehementně radovat a oslavovat každý míč. Z hráčů na hřišti jakoby v tu ránu spadl veliký kámen. Na hřišti najednou začali létat, oslavovat, tvrdě útočit a perfektně přihrávat. V tu chvíli bylo utkání rozhodnuté. Jičín nenašel jedinou adekvátní zbraň a set potupně prohrál s rozdílem jedenácti bodů. V závěru oba trenéři nechali zahrát hráče z lavičky. Kadeti tak zvýšili vedení v sérii na 2:0.

Komentář trenéra: Nebyla to jednoduchá utkání, přesto jsem si myslel, že nás soupeř daleko více zaměstná. Odvedli jsme výbornou práci na bloku, celá základní sedmička si zaslouží uznání. Když přišly chyby, byly ihned napraveny a naopak v rozhodujících chvílích jsme byli lepším týmem. Překvapivě hrajeme daleko lépe, než trénuje a myslím, že je to pěkný a logický volejbal. Mohl bych pochválit každého zvlášť dnes ale opravdu vyzděnu celý tým, včetně lavičky, která skvěle pozvedla náladu po prohraném setu. Za absurdní považuji vystoupení druhého rozhodčího ve druhém utkání, to asi všichni potvrdí. Poslední krok uděláme v sobotu, na víkend se moc těším. Věřím, že večer bude co slavit. Je potřeba uzavřít prvoligovou sezónu a před kadetskou extraligou pozvednout ducha dobré nálady.

 

Zpět

Anketa

Ohodnoť článek jako ve škole:

1 (12) 55%

2 (3) 14%

3 (2) 9%

4 (2) 9%

5 (3) 14%

Celkový počet hlasů: 22

Komentáře:

Datum
Vložil
Titulek

!!

Tak neasi Šibi!!!

Datum
Vložil
Titulek

.

Chalani idem! My to vyhrajem !

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.