Junioři dále potvrzují nadvládu v extralize

24.01.2009 03:00

Předposledním soupeřem v základní části moravské skupiny nám byl celek z Velkého Meziříčí. Utkání se výjimečně konalo ve čtvrtek, místo tradiční soboty.

 

Dalo by se říci, že nám už o nic nešlo. Tabulce kralujeme s exkluzivním bodovým náskokem a bez jediného prohraného zápasu.  Ostatní týmy však budou bojovat pravděpodobně do posledního kola. Možnost, dostat se do play off, je totiž stále otevřená a bodové rozestupy minimální. Soupeřit by mezi sebou mělo pět družstev, místa jsou už ale pouze tři. Naší snahou je, co nejméně ovlivnit boj těchto týmů, a proto jsme přistoupili i k dnešnímu utkání svědomitě….

 

1. zápas:  JMP Brno – TJ Spartak Velké Meziříčí 3:0 (13,16,15)

Základní sestava: Chochlík, Šášek, Bílek, Lanč, Kubalec, Balík, libero: Horáček

 

            Průběh prvního zápasu by se dal přirovnat k zápasu kočky s myší. Myška nedostala nejmenší šanci odolat polapení. Zkušená kočka zasadila několik nepříjemných úderů do slabin malého šedého tvora. Zmíněnou slabinou byl především příjem. Zato naší dominantou byl servis. Velké množství es v každém setu nasměrovalo zápas k jasnému konci. Tento malý hlodavec si tak odnesl několik nepříjemných zážitků už z prvního souboje. V prvním setu se myšce podařilo kousnout pouze třináctkrát, ve druhém šestnáctkrát a v setu třetím stačili hlodáky na patnáct kousnutí.

 

2.zápas: JMP Brno – TJ Spartak Velké Meziříčí 3:1 (22,-24,18,13)

Základní sestava: Chochlík, Babák, Bílek, Kubalec, Hanzlík, Chmelař, libero: Horáček

Střídal: Šášek, Lanč, Balík

 

            Druhý zápas už tak jednoznačným soubojem nebyl. Pokud bychom chtěli zůstat u přirovnáni kočka versus myš, tak tentokrát byla myš nejspíš posilněná sýrem. V prvním setu se objevilo několik chyb na útoku, a ani servis už nebyl naší silnou stránkou. Rozhodovalo se až v závěru setu. Koncovku jsme naštěstí zvládli.

            Druhý set byl jako na houpačce. Chvíli vedl Velmez, chvíli my. V dramatické koncovce se nám nepodařil příjem a soupeři byl tak nabídnut match ball, který bez váhání zúročil.

            Do třetího setu se vrátila zpět sestava z prvního zápasu. Ta navázala na své úspěchy z prvního souboje a rozhodla set ve svůj prospěch. Opět pomohlo několik přímých bodů z podání.

            Ve čtvrtém setu už šlo opět o souboj kočky s myší. S velikým náskokem jsme ovládli čtvrté dějství.                                           

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.