3. Turnaj - ZLÍN

06.02.2011 21:20

 

Extraliga kadeti – turnaj Zlín 4. - 6.2.2011

První utkání

Zlín – Volejbal Brno 1:3 (21,-21,-20,-21)

Los nám přidělil jako prvního soupeře domácí Zlín. Silné družstvo s reprezentačním smečařem (Uchytil). V začátku prvního setu na nás po chybě u sítě padla deka a do technického oddechu jsme šli za stavu 8:1 ve prospěch Zlína. Nedařilo se nám především v útoku. V další části setu byl náš výkon nevyrovnaný, postupně jsme dotahovali. Nakonec se nám povedlo srovnat na stav 17:17. Velkou zásluhu na tom měl výborně servírující A. Zajíček. Nasazené tempo se nám nepodařilo udržet a sadu jsme prohráli 25:21. Do druhého dějství jsme nastoupili ve stejné základní sestavě – Zajíček, Fiala-B; Paul, Novák -S; Masař-N;   Mrázek-U a libero Musil. Přitlačili jsme na servisu a podařilo se nám vyvarovat chyb z předešlého setu. Celkově se dá říci, že jsme pokračovali v dobrém výkonu z předešlého setu. Vítězství poměrem 21:25 pro Brno. Ve třetím setu velmi podobný průběh jako v setu předešlém jen s drobným zaváháním. Způsobeným především naší nedůsledností ze strany nahrávače, který neuposlechl taktickým pokynů trenéra. Slušně jsme bránili, jak v poli tak u sítě – 5 bloků. Tato naše snaha podpořená dobrým útokem vedla k vítězství 20:25. Ve čtvrtém setu dobrý start, ale pak zaváhání především na přihrávce. Za stavu 16:12 pro Zlín střídání na naší straně Novák dolů, místo něj Kouřil. Střídání především z důvodu posílení přihrávky. Podařilo se nám opět přidat na servisu a soupeře tak zatlačit. Naše přihrávka se oproti Zlínu zpřesnila a toho jsme využili pro tvrdé a účinné útoky středem sítě. Závěr setu byl plně v naši režii. Na lavičce byli k utkání připraveni – Trnečka, Musílek, Strnad.

 

Druhé utkání

Volejbal Brno – Ostrava 3:0 (17,24,22)

Ke druhému utkání jsme nastoupili pozdě odpoledne a naším soupeřem byla Ostrava. Utkání se hrálo v náhradní hale na zdravotní škole. Náš cíl byl jasný, zvítězit a nedat oslabené Ostravě šanci. Naše hra se nejen v prvním setu, ale v podstatě v celém utkání vyznačovala velkým množstvím nevynucených chyb. Jedním z hlavních nedostatků naší hry byl nedůrazný servis. Přihrávka se nám dařila lépe než v předchozím utkání, avšak útok byl podobně jako servis nedůrazný a plný nepřesností. Středem sítě se nám dařilo, na kůlech však byla situace místy až žalostná. Celkově tedy nepříliš pohledný volejbal. Úkol se nám povedlo splnit. V první sadě rozpačitý začátek, nakonec dle výsledků jasné vítězství. V dalších setech se bodový stav přeléval ze strany na stranu, v závěru jsme zpřesnili naši hru a s trochou štěstí vyhráli. Sestava Zajíček, Fiala – B; Masař – N; Mrázek – U; Paul, Musílek – S; libero Musil. Střídali Kouřil, Strnad. A na lavičce byli Novák a Trnečka.

 

Třetí utkání

ČZU Praha – Volejbal Brno 1:3  (-23,-22,23,-18)

Ke klíčovému utkání s vítězem druhé základní skupiny jsme nastoupili ve stejné sestavě jako v prvním utkání. Zajíček, Fiala na bloku na smeči Paul, Novák, na nahrávce Masař, na postu diagonálního hráče naskočil do utkání Mrázek a na liberu Musil. Do utkání jsme opět vstoupili vlažně a soupeř toho hned využil 8:4 pro Prahu. Po technickém oddechu se družstvo zvedlo a začalo plnit taktické pokyny. Napínavé a vyhecované utkání bylo plné krásných volejbalových okamžiků. V průběhu utkání jsme dobře přihrávali. Sice jsme toho nevyužili v útoku středem sítě, ale po kůlech se nám relativně dařilo. Ve třetím setu jsme díky polevení v tlaku na soupeře a nevynuceným chybám dostali soupeře do hry, ten toho okamžitě využil a zvítězil. Do další sady jsme nastoupili zodpovědně a naše hra podle toho vypadala. Jasně jsme diktovali tempo a určovali rytmus hry, konečné vítězství 18:25 o tom jasně vypovídá. Střídal Strnad, na lavičce byl připraven Trnečka, Musílek, Kouřil.

 

 

Čtvrté utkání

Volejbal Brno – Příbram 3:0  (21,20,20)

 

zakl. sestava- Masař N, Musílek S, Paul S, Zajíček B, Fiala B, Mrázek U a Musil L

Náš cíl byl jasny, porazit slabšího soupeře a zajistit si tak po druhém dnu první místo.

Už naše rozcvičení nebylo optimální. A to nás potrestalo hned ze začátku utkání. Dostali jsme eso, a když jsme přihráli těžký servis, tak jsme to zase nesložili. Celý set jsme dotahovali a nic nám nevycházelo. Za stavu 21:21 šel Zajíček na podání. Skvělým servisem a poté dobrou obranou prací Fialy jsme set vyhráli. Druhý set jsme začali výborně, udělali si náskok a hráli v klidu, v koncovce jsme udělali zbytečné chyby a z pohodového setu jsme udělali drama. Odešla nám přihrávka a útok ze zóny I, II a IV byl otřesný. Nakonec jsme opět se štěstím vyhráli. Poslední set byl ve stejné režii jako první, nepřihrávali jsme a neútočili a opět rozhodovala koncovka, tam velmi dobře zahrál Fiala, který dvakrát zablokoval. Poté přidal úspěšný útok, celkově útočil  na 100%. V utkání jsme tedy po nevyrovnaném výkonu zvítězili.  

 

 

Páté utkání

České Budějovice – Volejbal Brno 0:3 (-22,-16,-23)

K poslednímu utkání prvního turnaje jsme nastoupili v ranních nedělních hodinách. Našim soupeřem byly do té doby jen jednou poražené Budějovice. Kvalitní soupeř s reprezentačním smečařem v sestavě. Start se nám již tradičně příliš nepovedl. Soupeř vedl rozdílem dvou tří bodů. Nám se nedařila přihrávka a po kůlech proti vysokým blokům to také z naší strany nebylo ideální. Před koncovkou se nám podařilo stav srovnat. V samotném závěru jsme dobře blokovali a to nám pomohlo k úspěchu. Ve druhém setu byl soupeř jako opařený, špatně přihrával a byl nedůrazný v útoku. V koncovce byl z naší strany trochu problém set dotáhnout, ale nakonec to vyšlo. Poslední set vypadal jako jasná záležitost avšak před koncovkou přišly čtyři naše nevynucené chyby a soupeř se na nás dotáhl. Po přetahování o každý bod jsme zakončili set i turnaj esem z ruky Marka Fialy. Sestava B – Fiala, Zajíček, S – Musílek, Paul, N – Masař, U – Mrázek, libero - Musil. Střídal Kouřil dále byli připraveni Trnečka, Strnad, Novák.   

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.