2.finálový turnaj Brno

01.03.2011 08:26

 

Brno – České Budějovice

3:0 (25:22,25:15,25:21)

Na úvod turnaje se naše družstvo utkalo se soupeřem z Českých Budějovic. Vyrovnaný úvod prvního setu napovídal dramatickému průběhu celého utkání. Ale naši borci nechtěli dopustit žádné drama a asi před sto diváky dotáhlo první sadu do vítězného konce 25:22. Ve druhém setu se v úvodu vůbec nedařilo dvakrát jsme nesložili z kůlu k tomu tři špatné příjmy, jedno eso a time pro domácí. Po nepovedeném začátku se mužstvo herně zvedlo a bezchybnou hrou dotáhlo druhé dějství do úspěšného konce. Hosté po dobrém začátku zaspali a vytvořili příliš mnoho nevynucených chyb. Ve třetím setu  vyrovná hra i skóre až do koncovky, ve které jsme konečně ubránili pár míčů a následně se nám je podařilo uhrát. Konečné stav 25:21 pro Brno a vítězství 3:0. Výsledek zdánlivě jasný, ale naše hra měla k dokonalosti hodně daleko. Naše největší nedostatky – neúčinné nebo zkažené podání, absence tvrdosti v útoku po kůlech a nedůslednost v bránění v poli. Doufejme, že v dalších utkáních napravíme co se nám v tomto zápase nedařilo.

 

Základní sestava : Zajíček, Fiala – B, Musílek, Paul – S, Mrázek – U, Masař – N, Musil – L.

 

 

Brno – Zlín

3:0 (25:18,25:22,25:13)

K důležitému utkání proti Zlínu jsme nastoupili v 18:00. Hosté přijeli pouze v devíti. Do zápasu jsme vstoupili přímo raketovým startem. Masař ze servisu šest přímých bodů. Naše hra v celé první sadě bez nevynucených chyb. Za dvacet minut 25:18. Zlín si nedokázal přihrát a jeho útok po špatných příjmech byl slabý a nedůrazný. Po jasném vítězství jako obvykle přišlo polevení. Sice jsme hráli s malým náskokem, ale soupeř nás zlobil především servisem. Naše přihrávka místy žalostná. Stav 20:20 naše dobrá obrana plus výborný servis 22:20 time hostí. Opět kvalitní servis a obrana a je rozhodnuto 25:22. Ve třetím setu Zlín působil dosti odevzdaným dojmem a na jeho hře se to jasně promítlo. K absenci útoku středem se přidaly s chyby po kůlech. Domácí toho beze zbytku využili a dotáhli důležité utkání do vítězného konce.

 

Základní sestava : Zajíček, Fiala – B, Paul, Novák – S, Mrázek - U, Masař – N, Musil – L, střídal Kouřil na lavičce dále – Železný, Strnad, Koudelka, Musílek.

 

 

 

 

Brno – Příbram

3:1 (24:26,25:17,27:25,26:24)

Druhý den turnaje jsme nastoupili proti celku z Příbrami. Jak už napovídá pohled na skóre byla to bitva jako řemen. Hra se ovšem dala celkově nazvat „holomajznou“ a to z obou stran. Příbram neměla co ztratit, dobře podávala a byla úspěšná na útoku z kůlu. Naše hra velmi nepřesná přihrávka a nemohoucnost na útoku po kůlech. První set začátek plný chyb stav 9:15 ve prospěch hostí. Následně naše zlepšená hra, další stav 17:17 v koncovce tahání po bodu nakonec šťastnější Příbram. Ve druhé sadě naše vítězství, opřené o naši velmi dobrou přihrávku. V dalším setu náš špatný výkon plus nedisciplinovanost (žlutá karta), v celém průběhu mají hosté navrch. Před koncovkou náš návrat do hry několika dobrými zákroky v poli i na saku. Vyhecovaná koncovka Brno nakonec šťastnější. V dalším setu velmi podobná situace opět žlutá karta, opět nepříznivý stav pro naše barvy. Stejná situace se opakovala i v koncovce. Body jsou sice doma, ale výkon neuspokojivý.

Základní sestava : Zajíček, Fiala – B, Paul, Strnad – S, Mrázek - U, Masař – N, Musil – L, střídal Kouřil, Železný na lavičce dále – Koudelka, Musílek, Novák.

 

Brno – Praha

2:3 (23:25,14:25,26:24,25:19,10:15)

V sobotu v odpolednich hodinách jsme nastoupili ke klíčovému zápasu s Prahou. Za velké podpory fanoušků, kterých se na tento zápas sešla dobrá stovka jsme do zápasu vlítli a do prvního TT jsme si donesli náskok 8:4, avšak poté jsme udělali několik nevynucených chyb na přihrávce a následně na útoku a soupeř s námi srovnal krok. Poté jsme se tahali o každy bod až do stavu 21:21 kdy jsme bohužel udělali dvě chyby na přihrávce a set byl ztracen. Druhý set nás bohužel přehrály a jasně zvítězily.Ve třetím setu jsme ale díky velké bojovnosti celého týmu zvládli koncovku. Čtvrtý set byl velice podobný třetímu kde jsme zase lépe zvládli koncovku a tak jsme se probojovali do tiebreiku.

Ten se pro nás nevyvíjel příliš dobře a soupeř rychle odskočil na rozdíl 5 bodů. Bohužel už jsme nedokázali tuhle ztrátu dohnat a prohráli jsme 15:10.

 

Zálkadní sestavy:Fiala,Zajíček -B, Paul, Musílek -S, Masař -N, Mrázek -U, Musil -L   Střídali Železný, Kouřil, Novák  

 

Adam Mrázek

 

 

 

 

 

 

Brno – Ostrava

3:1 (25:18,25:23,17:25,25:22)

K poslednímu utkání celého turnaje jsme nastoupili v neděli v 12:15. Soupeřem nám byla zatím poslední Ostrava. Pokyny na předzápasové poradě byly jasné zvítězit 3:0. Jelikož každý set bude v konečném pořadí hrát důležitou roli. Do prvního setu jsme vstoupili slušně, dobře jsme přihrávali a mohli jsme tedy využít naší největší zbraně útoku středem sítě. Ve druhém dějství nás naše nedůslednost a nepřesnost na přihrávce zahnala do úzkých. Bez možnosti útoku středem sítě spadla odpovědnost na smečaře a diagonálního hráče. Ti svoji úlohu bohužel příliš nezvládali. Nakonec ze štěstím vítězství 25:23. Ale naše hra postrádá nadšení bojovnost i radost ze hry. V dalším setu se tyto naše herní nedostatky projevily i na skóre. Od poloviny setu bylo na hřišti jen jedno mužstvo a to byl bohužel soupeř. Tedy prohra vedení 2:1 a čtvrtý set před námi. Morálka na bodu nula důrazné pokárání v pauze naše borce trochu probralo. Ve čtvrtém setu dobrý start v průběhu setu vedení až o 6 bodů, ale při vstupu do koncovky opět příliš mnoho nevynucených chyb. K tomu se přidal i strach v útoku. Naštěstí se nám tento zápas podařilo dotáhnout a zvítězili jsme.

 

Základní sestava : Zajíček, Fiala, Masař, Paul, Musílek, Mrázek, Libero Musil, střídali Železný, Kouřil, Novák, Koudelka, Strnad.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.